Η χθεσινή επίθεση έξω από το τεχνικό λύκειο Μορβίλλο Φαλκόνε στο Μπρίντιζι της Ιταλίας προκάλεσε σοκ, καθώς μια 16χρονη έχασε τη ζωή της και έξι συμμαθητές της τραυματίστηκαν.  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που διαρρέουν από την Εισαγγελία του Μπρίντιζι, η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται σε παράφρονα.

Οι ανακρίσεις των υπόπτων συνεχίζονται και βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι εισαγγελείς τείνουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μαφιόζικη επίθεση ή τρομοκρατική πράξη.   

Ένας από τους υπόπτους είναι πρώην στρατιωτικός με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έχει συγγενείς οι οποίοι πωλούν φιάλες υγραερίου για οικιακή χρήση. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στις κατοικίες και των δύο υπόπτων.   

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής έχουν στην κατοχή τους βίντεο, το οποίο δείχνει τον δράστη να ενεργοποιεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια να απομακρύνεται. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δράστης είναι 50-55 χρονών. 

Εξ' αιτίας της επίθεσης, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε Ρώμη, Νάπολη, Μιλάνο και Μπολόνια, με τους  διαδηλωτές να εκφράζουν φόβους για επανάληψη κύματος επιθέσεων, όπως εκείνων το 1992 και το 1993 με στόχους δικαστές εναντίον της μαφίας και δημόσια κτίρια.   

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που μίλησαν για επιστροφή στα χρόνια των Ερυθρών Ταξιαρχιών και της νεο-φασιστικής τρομοκρατίας, ανάμεσα το 1969 και το 1988, με 15.000 επιθέσεις και 415 νεκρούς.