Μικρή είναι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξάγονται σήμερα στη Σερβία.  Μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα, ψήφισε το 23,19% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική εφορευτική επιτροπή.  

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, πριν από δύο εβδομάδες, η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία δεν αναφέρθηκαν ενώ, και στο Κόσοβο όπου ψηφίζει ο σερβικός πληθυσμός όλα εξελίσσονται ομαλά.

Στις σημερινές προεδρικές εκλογές την ψήφο 6,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων διεκδικούν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Οι δύο αυτοί υποψήφιοι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο λαμβάνοντας : ο μεν Τάντιτς το 25,31% των ψήφων ο δε Νίκολιτς το 25,05%.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, υπό τη μορφή εκτίμησης ψήφου, θα γίνουν γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.