Σερβία: Μικρή η συμμετοχή στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών


Μικρή είναι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξάγονται σήμερα στη Σερβία.  Μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα, ψήφισε το 23,19% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική εφορευτική επιτροπή.  

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, πριν από δύο εβδομάδες, η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Ιδιαίτερα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία δεν αναφέρθηκαν ενώ, και στο Κόσοβο όπου ψηφίζει ο σερβικός πληθυσμός όλα εξελίσσονται ομαλά.

Στις σημερινές προεδρικές εκλογές την ψήφο 6,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων διεκδικούν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Οι δύο αυτοί υποψήφιοι κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο λαμβάνοντας : ο μεν Τάντιτς το 25,31% των ψήφων ο δε Νίκολιτς το 25,05%.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, υπό τη μορφή εκτίμησης ψήφου, θα γίνουν γνωστά περίπου μία ώρα αργότερα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο