Εισαγγελική έρευνα άρχισαν οι αρχές της Λιλ, σχετικά με τις καταγγελίες μιας ιερόδουλης ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια πάρτι οργίων, στο οποίο συμμετείχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η υπόθεση αφορά την καταγγελία Βελγίδας ιερόδουλου στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν και ένας επιχειρηματίας φίλος του την υποχρέωσαν σε παρά φύσιν συνουσία με τον Στρος-Καν στη διάρκεια ενός πάρτι στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2010.

Μια δεύτερη Βελγίδα ιερόδουλη, η οποία ήταν παρούσα, επιβεβαίωσε μόνο μέρος της κατάθεσής της και υποστηρίζει ότι δεν άκουσε την καταγγέλλουσα να λέει «όχι», σύμφωνα με αποσπάσματα των καταθέσεων των δύο γυναικών που διέρρευσαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας έχουν ήδη απαγγελθεί κατά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για την υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου Κάρλτον στην ίδια πόλη.

Ο ίδιος ο DSK, ο οποίος την εποχή εκείνη βρισκόταν στην ηγεσία του ΔΝΤ, έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε στα επίμαχα πάρτι, τα οποία διοργάνωνε μια ομάδα επιχειρηματιών της πόλης, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε πως οι γυναίκες ήταν πόρνες.

Η εφημερίδα Le Monde επικαλείται τον εισαγγελέα της Λίλ, Φρεντερίκ Φεβρ, ο οποίος αναφέρει σε δήλωσή του ότι η έρευνα θα εξετάσει τώρα και τις καταγγελίες για πράξεις που «ενδεχομένως να χαρακτηρίζονται ομαδικός βιασμός».


TAGS