Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο γερμανοκαναδός έμπορος όπλων Καρλχάιντς Σράιμπερ, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που αφορούσε τη χρηματοδότηση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ τη δεκαετία του 1990, που ουσιαστικά έριξε από την ηγεσία του τον Χέλμουτ Κολ. Το πολυμελές πρωτοδικείο του Άουγκσμπουργκ είχε ζητήσει από τις 15 Μαΐου να αποφυλακιστεί ο Σράιμπερ λόγω της κατάστασης της υγείας του, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στη φυλακή. Θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του και να παρουσιάζεται καθημερινά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν προσφύγει κατά της αποφυλάκισης του 78χρονου, όμως το Εφετείου του Μονάχου δέχτηκε τελικά την πρόταση του πρωτοδικείου.

Ο Καρλχάιντς Σράιμπερ εκδόθηκε στη Γερμανία από τον Καναδά το 2009 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για φοροδιαφυγή ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα 1988-1993. Ο Σράιμπερ ήταν άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε ενθυλακώσει 33,1 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες στο πλαίσιο συμφωνιών για αγοραπωλησία όπλων, όπως αρμάτων Fuchs στη Σαουδική Αραβία, ελικοπτέρων στον Καναδά και αεροσκαφών στην Ταϊλάνδη.

Η Άνγκελα Μέρκελ εκμεταλλέυτηκε την πτώση του Κολ και ανέβηκε στην ηγεσία του CDU το 2000.