Εκατοντάδες ένοπλοι ισλαμιστές πυροβολούσαν στον αέρα σήμερα, στην κηδεία ενός σουνίτη ιερωμένου, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε συγκρούσεις στους δρόμους και μετέφερε την αιματοχυσία από τη Συρία στο Λίβανο.
Ο Σεΐχ Άχμεντ Αμπντουλ Ουάχιντ, αντίπαλος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, κηδεύτηκε στο βόρειο Λίβανο μία ημέρα αφότου τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο του Λιβάνου, σε μια περιοχή της χώρας όπου οι σουνίτες επιδεικνύουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τους αντάρτες της Συρίας και την εξέγερσή τους ενάντια στο καθεστώς.

Διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα στην επαρχία Άκαρ, στο βόρειο Λίβανο. Παρόμοιες κινητοποιήσεις στη Βηρυτό εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες. Από τις συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων του Κινήματος του Μέλλοντος – πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι – και μελών ενός κόμματος φιλικά προσκείμενου στον Άσαντ σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Αυτές ήταν οι χειρότερες ταραχές που έχει γνωρίσει η Βηρυττός από το 2008, όταν ο Λίβανος είχε φτάσει στο χείλος του εμφυλίου.

Οι ταραχές μεταφέρθηκαν αργότερα και στην Τρίπολη όπου τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι της συνοικίας Τζέμπελ Μόχσεν, στην οποία ζουν αλαουίτες, υποστηρικτές του Άσαντ. Την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη είχαν σκοτωθεί οκτώ άτομα σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών, αλαουιτών και στρατιωτών.