Την ομόφωνη θέση της G8 υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. «Δεν πρόκειται να κάνω προβλέψεις για το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει (από την ευρωζώνη), διότι θα γίνουν εκλογές και αυτό θα είναι ένα σημαντικό θέμα συζήτησης στην Ελλάδα» είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αισθάνεται πως η Ευρωζώνη θεωρεί ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο κατεπείγουσα από ό,τι πριν από δυόμισι χρόνια.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο του NATO στο Σικάγο, ο Ομπάμα είπε πως πιστεύει ότι υπάρχει αυξημένη αποφασιστικότητα από μέρους των ευρωπαίων ηγετών να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους.


Kάλεσε, ωστόσο, τις ευρωπαϊκές χώρες «να συντονίσουν αποτελεσματικότερα» τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα «έχει συνέπειες στις ΗΠΑ».


«Το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι το ευρώ σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα και πρέπει να υπάρξει ένας αποτελεσματικότερος συντονισμός ως προς τη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, από την μία πλευρά, και ως προς την ανάπτυξη γενικά, από την άλλη» είπε ο Ομπάμα. 

TAGS