current views are: 1

23 Μαΐου 2012
Δημοσίευση18:58

Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται Ομπάμα και Ρόμνι για την ανάκαμψη

Δεν καταφέρνουν να πείσουν τους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι μπορούν να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ανάκαμψη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο πιθανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Δημοσίευση 18:58’
αρθρο-newpost

Δεν καταφέρνουν να πείσουν τους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι μπορούν να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ανάκαμψη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο πιθανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Δεν καταφέρνουν να πείσουν τους αμερικανούς ψηφοφόρους ότι μπορούν να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε ανάκαμψη, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο πιθανός αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το 58% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση των Wall Street Journal/NBC παρουσιάζεται πεπεισμένο ότι η χώρα «βαίνει προς την κακή κατεύθυνση», έναντι ποσοστού 33% που πιστεύει το αντίθετο.

Τριάμισι χρόνια μετά την έναρξη της χειρότερης οικονομικής κρίσης από τη δεκαετία του 1930, οι Αμερικανοί κρίνουν σε ποσοστό 63% ότι η γενιά των παιδιών τους θα ζήσει λιγότερο καλά από τους ίδιους. Εξάλλου το 48% πιστεύει ότι η χώρα του βρίσκεται σε μια φάση μακροπρόθεσμης παρακμής, έναντι ποσοστού 45% που πιστεύει ότι πρόκειται για κακό παρελθόν.

Το επίσημο ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 8,1% τον Απρίλιο, δηλαδή κατά μία μονάδα από το καλοκαίρι του 2011, αλλά παραμένει το τριπλάσιο από αυτό που ήταν στην αρχή της κρίσης το 2008.

Η απαισιοδοξία αυτή των Αμερικανών για την οικονομία φαίνεται στην αποτίμηση που κάνουν για τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα χειρίζεται την υπόθεση αυτή: το 52% των Αμερικανών τον αποδοκιμάζει, ενώ το 43% τον εγκρίνει.

Ωστόσο ούτε και ο Ρόμνι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περάσει αυτήν την ιδέα στους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Μόνον το 19% των ερωτηθέντων δηλώνει «βέβαιο» ή «αρκετά βέβαιο» ότι οι πολιτικές που υποστηρίζει ο Ρόμνι θα είναι καλές για την οικονομία, ενώ το 76% δηλώνει ότι πείθεται «λίγο» ή «καθόλου» από τα επιχειρήματά του.

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Ομπάμα, ο οποίος παίρνει ποσοστό 47% έναντι 43% που συγκεντρώνει ο Ρόμνι.


σχετικα αρθρα