Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτουν και οι διακοπές, αφού λιγότεροι από 3 στους 5 Ευρωπαίους θα φύγουν φέτος το καλοκαίρι για διακοπές, το πιο χαμηλό επίπεδο από το 2005, όπως δείχνει έρευνα της Ipsos.
Οι οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν τους Ευρωπαίους στην καλύτερη περίπτωση να περιορίσουν τις δαπάνες για διακοπές ή στην χειρότερη να μην φύγουν καθόλου.
 
Από τις εφτά χώρες στις οποίες διενεργήθηκε η έρευνα της Ipsos- Europ Assistance (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία) μόνο 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος, δηλαδή 8% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, 45% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν οικονομίες ή να θυσιάσουν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Πάνω από το ένα τρίτο δεν θα λείψει περισσότερο από μια βδομάδα, ενώ το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού των ταξιδιωτών είναι το κόστος

Μόνο το 15% των Ευρωπαίων (έναντι 20% πέρυσι) σκοπεύει να κάνει περισσότερα ταξίδια φέτος.
Αυτοί που θυσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις διακοπές τους, είναι οι λαοί του νότου οι οποίοι νιώθουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της κρίσης.

Πιο εντυπωσιακή η στροφή των Ιταλών οι οποίοι παρότι το 2011 δήλωναν σε ποσοστό 78% ότι θα φύγουν για διακοπές, αυτοί που σκοπεύουν φέτος να φτιάξουν βαλίτσες δεν ξεπερνούν το 63%.

Επίσης, μόνο 51% των Ισπανών σχεδιάζουν να φύγουν φέτος (έναντι 65% πέρυσι). Αντιθέτως το 70% των Γάλλων δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές αυτή την χρονιά έναντι 68% πέρυσι.

πηγή: ethnos.gr