Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, πριν από 33 χρόνια, ενός εξάχρονου αγοριού. Ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέι Κέλι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένα άτομο κρατείται αφού ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση και το θάνατο του Έταν Πατζ, στις 25 Μαΐου 1979.

To αγόρι είχε εξαφανιστεί από το Σόχο, στο νότιο Μανχάταν, την πρώτη φορά που οι γονείς του του επέτρεψαν να πάει μόνος του μέχρι τη στάση του σχολικού λεωφορείου, στο διπλανό δρόμο.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία και το FBI έκαναν εκτεταμένες έρευνες σε ένα υπόγειο, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το διαμέρισμα όπου ζουν μέχρι και σήμερα οι γονείς του Έταν Πατζ, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι σημαντικό που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του πτώματος του παιδιού ή στη σύλληψη του δράστη.

Η απαγωγή του 6χρονου την εποχή εκείνη είχε σοκάρει πολλούς Αμερικανούς και χιλιάδες γονείς απαγόρευαν για καιρό στα παιδιά τους να παίζουν μόνα τους έξω ή να πηγαίνουν ασυνόδευτα στο σχολείο.