Ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη μετά την ομολογία του ότι στραγγάλισε ένα 6χρονο αγόρι, τον Έιταν Πέιτζ, κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1979, όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία δεν είχε διαλευκανθεί επί δεκαετίες και είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, στρέφοντας την προσοχή στο ζήτημα των εξαφανίσεων παιδιών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ο Κέλι ανέφερε πως ο 51χρονος Πέδρο Ερνάντες, Αμερικανός υπήκοος από το Πουέρτο Ρίκο, ομολόγησε σε αστυνομικούς ότι δελέασε τον Πέιτζ να μπει σε ένα κατάστημα στη συνοικία Σόχο όπου δούλευε, υποσχόμενος να του πάρει αναψυκτικό και κατόπιν στραγγάλισε το μικρό μαθητή στο υπόγειο και τοποθέτησε το πτώμα σε μια πλαστική σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια.

«Θεωρούμε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος», δήλωσε ο Κέλι. Το έγκλημα διαπράχθηκε σαν σήμερα (25η Μαΐου) πριν από 33 χρόνια, ενώ ο μικρός, πήγαινε σχολείο -ήταν η πρώτη ημέρα που οι γονείς του τον άφησαν να πάει μόνος του στη στάση του σχολικού λεωφορείου, περίπου 100 μ. από το σπίτι του.

Ο Κέλι σημείωσε ότι δεν έχουν βρεθεί, και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν, υλικές αποδείξεις του εγκλήματος. Ο δράστης είπε ότι είχε τύψεις και ένιωσε «ένα αίσθημα ανακούφισης» ομολογώντας, πρόσθεσε. Είχε μετακομίσει στο Μέιπλ Σέιντ, κοντά στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ, μετά το έγκλημα.