Πρώτα ο Bill Gates έχασε την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Carlos Slim, τον μεξικάνο επιχειρηματία. Τώρα, σύμφωνα με το περιοδικό BRW της Αυστραλίας και όπως αναμεταδόθηκε από το CNBC, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου είναι η Gina Rinehart, μεγιστάνας ορυχείων. Η Rinehart παρέλαβε το στέμμα από την κληρονόμο της αλυσίδας Wal-Mart, Christy Walton, η οποία κατείχε τη θέση για εφτά χρόνια.

Η «αξία» της Rinehart είναι τώρα στα 29,7 δις δολάρια. Η περιουσία της σχεδόν τριπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο με ρυθμό ενός εκατομμυρίου ανά ώρα, λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης των ορυχείων στην Αυστραλία.

Όμως με τα πλούτη αυξάνονται και τα προβλήματα. Η κυρία Rinehart βρίσκεται εν μέσω θυελλώδους διαμάχης με τα ίδια της τα παιδιά σχετικά με τον έλεγχο της εταιρίας. Η ίδια λέει ότι τα παιδιά της είναι ακατάλληλα για να αναλάβουν τη διοίκηση. «Κανείς τους δεν έχει τις αναγκαίες ικανότητες ή δυνατότητες, ούτε τις γνώσεις, την εμπειρία ή την  υπευθυνότητα να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για τη διοίκηση μια εταιρίας που αναπτύσσεται όπως η HPPL Group», δήλωσε κατά τη διάρκεια της δικαστικής
διαμάχης.

πηγή: lifo.gr