Ο Μιτ Ρόμνι κέρδισε χθες την εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Τέξας στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας εντέλει τον αριθμό των εκλεκτόρων που του χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα του κόμματος. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης συγκέντρωσε το 71% των ψήφων όσων συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fox News, του CNN και του NBC.

Η χθεσινή νέα νίκη του Ρόμνι, που πάντως αναμενόταν μετά την αποχώρηση των κυριότερων αντιπάλων του τους τελευταίους μήνες, του εξασφαλίζει 1.144 εκλέκτορες στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα, στη Φλόριδα- και άρα το χρίσμα.

Από τους ως χθες αντιπάλους του, ο τεξανός ανεξάρτητος υποψήφιος Ρον Πολ συγκέντρωσε το 10% των ψήφων, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ 7% και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς 5%, σύμφωνα με το CNN.

Ο 65χρονος Ρόμνει - ο πρώτος Μορμόνος που γίνεται υποψήφιος πρόεδρος του ενός από τα δύο μεγάλα αμερικάνικα κόμματα στην Ιστορία - ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες ότι όδευε προς νίκη.