ΟΗΕ: Επιτυχείς επιχειρήσεις κατά της αλ Κάιντα στην Υεμένη


Οι επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός της Υεμένης εναντίον της αλ Κάιντα στο νότιο τμήμα της χώρας είχαν «κάποιες επιτυχίες», χάρη και στην αεροπορική και ναυτική υποστήριξη που παρέχουν άλλες χώρες, είπε χθες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα, Τζαμάλ Μπενομάρ.
Ο Μπενομάρ είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η έλλειψη ασφάλειας παραμένει σημαντικό πρόβλημα στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, επισημαίνοντας την επίθεση βομβιστών-καμικάζι της περασμένης εβδομάδας, όταν 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 300 ακόμα τραυματίστηκαν στην διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη Σαναά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του νέου υεμενίτη προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι να σταματήσει την προέλαση των μαχητών της αλ Κάιντα από το νότο αρχίζουν να «καρποφορούν».

Τα στρατεύματα της Υεμένης ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους εναντίον της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και στην οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, και με διεθνή αεροπορική και ναυτική υποστήριξη κατέγραψαν «κάποιες επιτυχίες πρόσφατα», ανέφερε ο Μπενομάρ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο