Οι αρχές του Κατάρ διέταξαν τη νύκτα τη σύλληψη του ιδιοκτήτη και άλλων στελεχών του εμπορικού κέντρου Villaggio Mall, στο οποίο 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 13 παιδιά του παιδικού σταθμού, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA, ο γενικός εισαγγελέας Αλί μπεν Φάτις Αλ-Μάρι, «διέταξε τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Villaggio Mall, του διευθυντή του, του υποδιευθυντή και του αναπληρωτή διευθυντή υπεύθυνου για την ασφάλεια» του εμπορικού κέντρου, «στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά». Εδωσε επίσης εντολή για τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού που λειτουργούσε εντός του κέντρου.

Η πυρκαγιά που κατέκαυσε το Villaggio Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα, έχει προκαλέσει ερωτηματικά για την ύπαρξη κενών στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, που πιθανώς ευθύνονται για τον βαρύ απολογισμό της καταστροφής.

Οι φλόγες περικύκλωσαν τον παιδικό σταθμό, όπου εγκλωβίσθηκαν τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Στα 13 θύματα του παιδικού σταθμού περιλαμβάνονται τρίδυμα από τη Νέα Ζηλανδία και τρία αδελφάκια από την Ισπανία.

Οι πυροσβέστες χρειάσθηκε να εισέλθουν από τη στέγη στον χώρο του παιδικού σταθμού για να απομακρύνουν τα παιδιά, αφού η σκάλα που οδηγούσε εκεί είχε καταρρεύσει.