Υπό κράτηση τέθηκε ο Άντι Κόλσον, πρώην εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, για την υπόθεση των υποκλοπών του ταμπλόιντ News of The World. Ο Κόλσον κρατείται ως ύποπτος για ψευδορκία επειδή είχε αρνηθεί, στη διάρκεια μιας δίκης το 2010, πως είχε οποιαδήποτε γνώση για τις υποκλοπές της εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο πρώην διευθυντής του ταμπλόιντ, ενώ εργαζόταν για τον Κάμερον, είπε στο δικαστήριο πως δεν γνώριζε για παράνομες δραστηριότητες δημοσιογράφων. Παραιτήθηκε από την εφημερίδα όταν ο ανακτορικός συντάκτης του και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ φυλακίσθηκαν για υποκλοπές τηλεφωνημάτων που έγιναν το 2007. Αρνήθηκε ότι γνώριζε για την πρακτική αυτή, αλλά είπε ότι αναλαμβάνει την τελική ευθύνη.

Σημειώνεται ότι μήνες αργότερα πήγε να δουλέψει για τον Κάμερον, πρώτα στην αντιπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση, βοηθώντας στο σχεδιασμό της στρατηγικής και της επικοινωνίας του. Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2011, όταν η αστυνομία άνοιξε ξανά την έρευνα για τις υποκλοπές και στη συνέχεια συνελήφθη.