Παρά το γεγονός ότι για πολλές χώρες της Ε.Ε. αποτελεί «κόκκινο πανί», υψηλή είναι η δημοφιλία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στη χώρα της, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Stern. Στη δημοσκόπηση που καλούσε τους 1.001 ερωτώμενους στο διάστημα 23-24 Μαΐου να βαθμολογήσουν από το 0 (=καμία εμπιστοσύνη) έως το 100 (=πλήρης εμπιστοσύνη) το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η Μέρκελ συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 64 βαθμών.

Η πλησιέστερη αντίπαλός της είναι η Χάνελορε Κραφτ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Ρηνανία-Βόρειο Βεστφαλία, η οποία πρόσφατα πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος της Μέρκελ στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Οι τρεις επικρατέστεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα διεκδικήσουν τα ηνία της καγκελαρίας από τη Μέρκελ το επόμενο έτος παραμένουν μακράν της συντηρητικής ηγέτιδος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος του SPD Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεγερ υπολείπονται της Μέρκελ στη βαθμολογία με 54 βαθμούς έκαστος, ενώ ο αρχηγός του ιδίου κόμματος συγκεντρώνει μόλις 44 βαθμούς.

Στο χριστιανοδημοκρατικό στρατόπεδο, ο δημοφιλέστερος αμέσως μετά τη Μέρκελ πολιτικός αναδεικνύεται ο νυν υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε με 53 βαθμούς.