Ο συριακός στρατός βομβάρδισε και πάλι απόψε την πόλη Χούλα, όπως ανακοίνωσε ανακοίνωσε η αντιπολίτευση, καλώντας μάλιστα τους παρατηρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν την πόλη και να ασκήσουν πιέσεις στο καθεστώς. Οι κάτοικοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου μετά από τη βίαιη επίθεση του καθεστώτος στην κοινότητά τους, πρόσθεσε η αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι οι κάτοικοι καταφεύγουν σε άλλα χωριά της περιοχής της Χούλα από φόβο νέων σφαγών.

 

Διορία 48 ωρών έδωσαν στον Άσαντ οι αντάρτες


Διορία 48 ετών έδωσαν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στη Συρία στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ προκειμένου να συμμορφωθεί με τους όρους του συμφωνημένου ειρηνευτικού σχεδίου, προειδοποιώντας ότι εάν η Δαμασκός δεν τερματίσει τη βία αυτοί θα αναλάβουν τα όπλα.

«Η κοινή ηγεσία του Ελεύθερου Στρατού εντός της Συρίας ανακοινώνει ότι δίνει στο καθεστώς μία τελική προθεσμία 48 ωρών ώστε να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο συνταγματάρχης Κασίμ Σαντεντίν, εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων, σε μία δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στο YouTube.

«[Η διορία] εκπνέει στις 12 το μεσημέρι (ίδια ώρα στην Ελλάδα), έπειτα είμαστε ελεύθεροι από οποιαδήποτε δέσμευση και θα αμυνθούμε και θα προστατεύσουμε τους αμάχους, τα χωριά τους και τα σπίτια τους», κατέληξε ο αντάρτης εκπρόσωπος.

Το ειρηνευτικό σχέδιο ισχύει θεωρητικά από τις 12 Απριλίου στη διαιρεμένη χώρα και προέβλεπε την εφαρμογή διμερούς εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Στην πράξη όμως, ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη, με συνέπεια την συνέχιση των αιματηρών συγκρούσεων.

Πηγή: skai.gr/naftemporiki.gr