Παραμένει το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φοιτητές στον Καναδά, αφού διαπιστώθηκαν βαθιές διαφωνίες στις σημερινές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο καυτό ζήτημα της αύξησης των διδάκτρων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν αργότερα εντός της ημέρας τις διαβουλεύσεις, ενώ σε αρκετές πόλεις κατέβηκαν ξανά στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν για τον ειδικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Ενώ είχε διαφανεί πρόοδος την Τρίτη, που άφηνε ελπίδες για λύση, οι φοιτητές έκαναν λόγο αργά σήμερα για οπισθοδρόμηση στις διαπραγματεύσεις και για «τείχος» που χωρίζει τις θέσεις των αντίστοιχων πλευρών.

Η τρίτη ημέρα των διαπραγματεύσεων είχε αρχίσει καλά, με την ανακοίνωση των φοιτητών ότι η κυβέρνηση είχε πρότεινε για πρώτη φορά τη μείωση των διδάκτρων κατά 35 δολάρια ετησίως, ποσό που σε μια επταετία θα μείωνε τη συνολική αύξηση των διδάκτρων σε 1.533 αντί 1.778 δολαρίων. Οι φοιτητές έκριναν ανεπαρκή τη μείωση αυτή και ζήτησαν περαιτέρω μείωση, μια αντι-πρόταση που η κυβέρνηση απέρριψε.

Το κίνημα υποστήριξης στους φοιτητές του Κεμπέκ, CasserolesNight in Canada, που ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες στο Μόντρεαλ, μετά την ψήφιση νόμου που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση στην επαρχία αυτή, επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, όπου διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στις πόλεις Τορόντο, Ουίνιπεγκ, Κάλγκαρι και Βανκούβερ.

Το κίνημα αλληλεγγύης επεκτάθηκε στο εξωτερικό, κυρίως στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.