current views are: 1

31 Μαΐου 2012
Δημοσίευση15:54

«Φλερτ» του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος με τον συγγραφέα του «Γόμορρα» Ρομπέρτο Σαβιάνο

Πολύ κοντά σε συνργασία είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας με τον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο, Ρομπέρτο Σαβιάνο, σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

Δημοσίευση 15:54’
αρθρο-newpost

Πολύ κοντά σε συνργασία είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας με τον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο, Ρομπέρτο Σαβιάνο, σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

Πολύ κοντά σε συνργασία είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας με τον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο, Ρομπέρτο Σαβιάνο, σύμφωνα με την Corriere Della Sera. Oι επαφές του συγγραφέα του βιβλίου «Γόμορρα» -με ρεκόρ πωλήσεων- βρίσκονται σε προχωρημένη φάση και πρόκειται να του ζητηθεί να ηγηθεί ανεξάρτητης λίστας προσωπικοτήτων του πολιτιστικού και ευρύτερου κοινωνικού χώρου, συνδεδεμένης με τους Δημοκρατικούς. Tελικώς, αν το σχέδιο συνεργασίας με τον Ρομπέρτο Σαβιάνο ευοδωθεί, το όλο προφίλ του κόμματος πρόκειται οπωσδήποτε να ανανεωθεί, από την στιγμή που ο διάσημος συγγραφέας είναι μόλις 33 ετών.

Με την κίνηση αυτή, ο γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού προοδευτικού κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, επιχειρεί να ανακόψει το ρεύμα του Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ο Μπερσάνι στοχεύει να είναι και ο μόνος υποψήφιος του κόμματος για την πρωθυπουργία, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά την άνοιξη του 2013. Δεν αποκλείεται όμως και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Σαβιάνο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της μαφίας, που έχει καταγγέλλει τις υπόγειες διασυνδέσεις και τις προσπάθειες συνεχούς οικονομικής επέκτασης όλων των μαφιών: της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα, της Καμόρρα και του Ιερού Ενωμένου Στέφανου. Δεν είναι τυχαίο ότι προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο από άνδρες ασφαλείας…


σχετικα αρθρα