Η Τουρκία απέλασε Σύριους διπλωμάτες ως αντίδραση για την σφαγή 108 αμάχων, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν παιδιά, στην πόλη Χούλα της Συρίας.

Η εφημερίδα Ζαμάν αναφέρει ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τους διπλωμάτες της Συρίας να εγκαταλείψουν την χώρα εντός 72 ωρών και ανακάλεσε μέρος του προσωπικού του Τουρκικού Προξενείου στο Χαλέπι της Συρίας.

Η Μιλλιέτ επισημαίνει ότι η Τουρκία αποφάσισε να διακόψει κάθε δεσμό της με την Συρία. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην σφαγή και άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κυρώσεις.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι παρόμοιες αποφάσεις απέλασης Σύρων διπλωματών έλαβαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ελβετία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σύμφωνα με πηγές μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, η Τουρκία είναι έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση στην Συρία για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα.

Πηγή: sigmalive.com