current views are: 1

1 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση03:50

Ιρλανδία: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εγκρίθηκε με 60% το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Χαμηλή συμμετοχή κατεγράφη στο κρίσιμο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Πέμπτη στην Ιρλανδία σχετικά με την επικύρωση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. 

Δημοσίευση 03:50’
αρθρο-newpost

Χαμηλή συμμετοχή κατεγράφη στο κρίσιμο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Πέμπτη στην Ιρλανδία σχετικά με την επικύρωση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. 

Χαμηλή συμμετοχή κατεγράφη στο κρίσιμο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Πέμπτη στην Ιρλανδία σχετικά με την επικύρωση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.  Με όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσει το «ΝΑΙ», ολόκληρη η Ευρώπη έχει στρέψει την προσοχή της σε μια από τις μικρότερες χώρες της ευρωζώνης.

Τις δημοσκοπήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν δύο κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αφού έκλεισαν οι κάλπες, αφού φέρονται να δήλωσαν πως το δημοψήφισμα για το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πιθανό ότι θα καταλήξει στην έγκρισή του με ευρεία πλειοψηφία.   

«Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κερδίζει το “Ναι” με περιθώριο πάνω από 60% προς 40%», είπε η μία από τις δύο πηγές. 

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ξεκινήσει στις 09.00 ώρα Ιρλανδίας την Παρασκευή 1η Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίς το απόγευμα. Μέχρι αργά το απόγευμα η συμμετοχή των Ιρλανδών στο Δουβλίνο άγγιξε μετά βίας το 38% ενώ στα νότια της χώρας η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν ξεπέρασε το 34%.   

Ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε την ελπίδα πως ο ιρλανδικός λαός υπολογίζοντας τις θυσίες που έχει υποστεί θα επικυρώσει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας ώστε η χώρα να μην βιώσει τα χειρότερα, ήτοι τη διακοπή χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


σχετικα αρθρα