Η διάσημη Κινέζα ηθοποιός Zhang Ziyi εμπλέκεται σε σκάνδαλο πορνείας και διαφθοράς, ενώ κατηγορείται ότι έκανε σεξ επί πληρωμή με υπουργό της κυβέρνησης έναντι 1,6 εκ. δολαρίων τη φορά και συνολικά τα οικονομικά της οφέλη από την πορνεία φτάνουν τα 100 εκ. δολάρια!   Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η Κινέζα ηθοποιός Zhang Ziyi δεν έδωσε το παρών στο φεστιβάλ των Κανών για την νέα της ταινία «Dangerous Liaisons», ούτε ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για να παρουσιάσει τα βραβεία «Palme d’Or Award». Ο λόγος είναι το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομά της και τις κατηγορίες για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς, αλλά και πως έχει εισπράξει περισσότερα από 100 εκ. δολάρια εκπορνεύοντας τον εαυτό της.

Η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Τίγρης και Δράκος», «Αναμνήσεις μιας γκέισας», «Ήρωας» και «Ιπτάμενα Στιλέτα» και πολλών άλλων γνωστών ταινιών κατηγορείται ότι έκανε σεξ επί πληρωμή με τον πρώην υπουργό Εμπορίου Bo Xilai και από το 2004 μέχρι το 2007 έλαβε 16 εκ. δολάρια για τις... υπηρεσίες της!

Φήμες λένε ότι κοιμήθηκε με τον Bo τουλάχιστον δέκα φορές. Τα μυστικά ραντεβού πιθανολογείται ότι έλαβαν μέρος στο Πεκίνο και απέφεραν στη σταρ περίπου 1,6 εκ. δολάρια τη φορά!

Η Zhang γνώρισε τον Βο από τον επιχειρηματία Xu Ming, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Xu είπε στις Αρχές ότι πλήρωσε την 33χρονη ηθοποιό με 1 εκ. δολάρια για να κάνει sex μαζί του το 2007, ενώ αργότερα διαπραγματεύτηκε παρόμοια συμφωνία με τον Bo.

Ο Xu λέγεται ότι πλήρωσε τη Zhang συνολικά 23 εκατ. ευρώ, ενώ η ηθοποιός έβγαλε εκατομμύρια από άλλους πλούσιους Κινέζους επιχειρηματίες. Οι ερευνητές τόνισαν ότι ελέγχουν τα παράνομα κέρδη της καθώς και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, καθώς οι άνδρες που επέλεγε η ηθοποιός κάλυπταν τις οικονομικές της ατασθαλίες.

Πάντως η ίδια και οι δικηγόροι της αρνούνται τις κατηγορίες και λένε πως σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και θα καθαρίσει το όνομά της.