Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ανησυχία της την Δευτέρα για τη βία ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη, την ημέρα που τρεις Αρμένιοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην μεθόριο.
Η Κλίντον άρχισε την επίσκεψή της στο Νότιο Καύκασο καλώντας όλες τις πλευρές να αποκηρύξουν τη βία, καθώς οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αντάλλασσαν κατηγορίες για το επεισόδιο, στο οποίο σκοτώθηκαν Αρμένιοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν στρατιωτικοί σε αμφότερες τις πλευρές.

«Είμαι πολύ ανήσυχη εξαιτίας αυτών των επεισοδίων και κάλεσα όλες τις πλευρές, όλους τους παράγοντες, να απόσχουν από την περαιτέρω χρήση βίας», είπε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ Έντβαρντ Ναλμπάντιαν.

«Υπάρχει ο κίνδυνος ότι θα μπορούσαν [τα επεισόδια αυτά] να κλιμακωθούν σε μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση, που θα ήταν τραγική για όλους όσους αφορά», πρόσθεσε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.