Τα συντρίμμια που έπεσαν σήμερα από το αεροσκάφος Airbus A380 της αυστραλιανής εταιρείας Qantas, το οποίο αντιμετώπισε προβλήματα στον έναν από τους κινητήρες του ενώ βρισκόταν κοντά στη Σιγκαπούρη, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.

Τα συντρίμμια, κομμάτια αλουμινίου και ατσαλιού σε κόκκινο και λευκό χρώμα που είναι τα χρώματα της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas, "σκορπίστηκαν στο Μπατάμ, κυρίως σε κατοικημένες ζώνες", δήλωσε ο Μπόμπι Μπαχαρουντίν, αξιωματούχος της αστυνομίας του νησιού αυτού, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Σιγκαπούρη.


Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, σημείωσε.

Ωστόσο η Γιάνες Τρι, μια 55χρονη νοικοκυρά, δήλωσε ότι ήταν πολύ τυχερή που δεν τραυματίστηκε. "Ένα μεγάλο κομμάτι από μέταλλο τρύπησε έναν τοίχο του σπιτιού μου (...) Εγώ βρισκόμουνα μέσα στο σπίτι, σε απόσταση περίπου 5 μέτρων. Έπαθα σοκ, αλλά είμαι χαρούμενη που δεν βρισκόμουν κοντά στον τοίχο", διηγήθηκε η γυναίκα, η οποία ζητάει να αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστη το σπίτι της.

Μικρότερα κομμάτια από τον κινητήρα του αεροσκάφους προκάλεσαν εξάλλου ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα συντρίμμια προέρχονταν από το πίσω μέρος ενός από τους τέσσερις κινητήρες του Airbus.

Μετά το συμβάν, το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Σιγκαπούρη-Σίδνεϊ, έκανε μεταβολή πάνω από το Μπατάμ και προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.