Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ όρισε σήμερα πρωθυπουργό τον πρώην υπουργό Γεωργίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, έργο του οποίου είναι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση ύστερα από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα.
Ο Χιτζάμπ θα διαδεθχεί στην πρωθυπουργία τον Αντέλ Σαφάρ, ο οποίος διορίστηκε τον περασμένο Απρίλιο λίγο μετά την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης κατά της 12χρονης διακυβέρνησης του Ασαντ.  

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ακτιβιστές, κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τα συριακά στρατεύματα ότι καταστρέφουν σπίτια και πυρπολούν χωράφια στις περιοχές που αποτελούν εστίες συγκρούσεων.

Η κλιμάκωση της βίας οδήγησε τις χώρες του Κόλπου να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την βιωσιμότητα του ειρηνευτικού σχεδίου του ΟΗΕ, το οποίο συμφωνήθηκε με την διαμεσολάβηση του ειδικού κοινού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν.

«Αρχίσαμε να χάνουμε την ελπίδα μας σχετικά με την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης...εντός αυτού του πλαισίου», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ αλ Φαϊζάλ.
TAGS