Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει τις δικές του διαδικασίες για τις προεδρικές εκλογές και μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να εξαγγείλει τον υποψήφιο και τις προεκλογικές του θέσεις. Μετά το ναυάγιο των προσπαθειών των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι το κόμμα συζητά τώρα το δεύτερο σενάριο και τις πιθανές επιλογές αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αρνηθεί να συζητήσει συνεργασία εάν τη ζητήσει κάποιο κόμμα, εκτός του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να θέσουμε ονόματα, αλλά προηγουμένως πρέπει να υπάρξει κατάληξη σε θέσεις», είπε ο κ. Κατσουρίδης.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα βιαστεί να λάβει αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να πετύχει, έστω και την υστάτη στιγμή, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Αναφερόμενος δε στους λόγους της αποτυχίας της προσπάθειας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, μίλησε για παθογένειες των κομμάτων και για κομματικές στρατηγικές, τις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υπερβούν.