Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα έπειτα από έκρηξη βόμβας μπροστά σε θρησκευτικό σχολείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν, θέατρο πολλών επιθέσεων από σουνίτες εναντίον της σιιτικής μειονότητας και συνταράσσεται από μια αποσχιστική εξέγερση Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα ποδήλατο και εξερράγη την ώρα που γινόταν τελετή προκειμένου να παραλάβουν οι μαθητές τα διπλώματά τους.

«Υπάρχουν οκτώ νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμίντ Σακέελ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Τουλάχιστον τρία αγόρια, 7, 9 και 14 ετών, είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σημείωσε από την πλευρά του ο δρ. Μοχάμαντ Χάιντερ του νοσοκομείου της πόλης.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν, είναι. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλο το Πακιστάν σε περίπου 600 επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.