Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τις ενδεχόμενες συνέπειες από την πρόσφατη επαναληπτική εκλογική μάχη του Ουισκόνσιν στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.
«Δεν θα έδινα και πολλή σημασία στο γεγονός αυτό [της νίκης του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ]», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του αμερικανού προέδρου, Τζέι Κάρνι, προσθέτοντας πως «μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην πολιτεία του Ουισκόνσιν όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθεί ο πρόεδρος Ομπαμα με τον Μιτ Ρόμνι τον ερχόμενο Νοέμβριο».

Ο Γουόκερ, ο οποίος υποστηρίζεται από το υπερσυντηρητικό κίνημα «Tea Party», είχε εξοργίσει το Δημοκρατικό κόμμα και τα συνδικάτα, όταν προσπάθησε με νόμο να περιορίσει τις αποδοχές και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολίτες του Ουισκόνσιν συγκέντρωσαν ένα εκατομμύριο υπογραφές με στόχο την διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών. Τελικά όμως νικητής ανεδείχθη πάλι ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων έναντι 46% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τομ Μπάρετ.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι ο κυβερνήτης διέθεσε περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλό του με αναλογία επτά ή οκτώ προς ένα, υποβοηθούμενος με τεράστια χρηματικά ποσά από τον επιχειρηματικό κόσμο και πελώριες δωρεές», ήταν το σχόλιο του Κάρνι.

Πηγή: tovima.gr