Εκκληση στους εκλογείς για μαζική προσέλευση στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη χώρα την Κυριακή απηύθυνε ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.   «Καλώ τους Γάλλους να ψηφίσουν», ανέφερε ο Ολάντ στη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα σχολείο στην Ουάζ, στη βόρεια Γαλλία. «Τους καλώ να [μας] δώσουν μια μεγάλη πλειοψηφία, στέρεη και συνεκτική», πρόσθεσε.  

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της OpinionWay/Fiducial το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι σύμμαχοί του που τοποθετούνται αριστερότερα στο πολιτικό φάσμα θα καταλάβουν από 290 ως 320 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ξεπερνώντας το όριο των 289 εδρών που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία. Εάν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, ο Ολάντ θα μπορεί να προωθεί νόμους ακόμα και εάν η αντιπολίτευση αντιτίθεται σε αυτούς.  

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, η δεξιά, με μεγαλύτερο κόμμα την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) θα καταλάβει 209 ως 247 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλάβει ξανά έδρες στην Εθνοσυνέλευση για πρώτη φορά μετά τα μέσα του 1980.  

Αλλη δημοσκόπηση κατέδειξε ότι στην πόλη Ενάν-Μπομόν στη βόρεια Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του FN, θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των βουλευτικών, καθώς η περιοχή θεωρείται προπύργιό της, με 32%, αλλά δεν αναμένεται να έρθει πρώτη στο δεύτερο γύρο.  

Κατά τη δημοσκόπηση αυτή, επίσης της OpinionWay/Fiducial, ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν θα συγκεντρώσει 24% στον πρώτο γύρο, πίσω από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κεμέλ που αναμένεται να συγκεντρώσει 25%.  

Στο δεύτερο γύρο, ο Κεμέλ εκτιμάται ότι θα κερδίσει την Λεπέν με 53% έναντι 47%. Η Λεπέν θα έχανε και από τον Μελανσόν στο δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή.