current views are: 1

8 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση14:08

Πέθανε στα 114 χρόνια της η γηραιότερη Ευρωπαία

«Έφυγε» σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη Ευρωπαία και, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η έκτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.     

Δημοσίευση 14:08’
αρθρο-newpost

«Έφυγε» σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη Ευρωπαία και, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η έκτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.     

«Έφυγε» σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη Ευρωπαία και, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η έκτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.      Η γλυκύτατη Γαλλίδα Μαρί Τερέζ Μπαρντέ απεβίωσε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τα γενέθλιά της. Γεννημένη το 1898 στο Λορέιν της Βρετάνης, τα τελευταία χρόνια διέμενε σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή Πονστατό. Στις 2 Ιουνίου έσβησε 114 κεράκια έχοντας στο πλευρό της τους δικούς της ανθρώπους.   

Η Μαρί Τερέζ κατέκτησε τον τίτλο της γηραιότερης Γαλλίδας και Ευρωπαίας τον Ιανουάριο του 2012 μετά τον θάνατο της Μαρσέιλ Ναρμπόν. Ο σύζυγός της απεβίωσε το 1953, δηλαδή έζησε 60 χρόνια χήρα.      

Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, άνω των 90 ετών σήμερα, κι έναν εγγονό 58 ετών. Σε συνέντευξή της στα γαλλικά ΜΜΕ, είχε δηλώσει ότι της άρεσε να ζει απλά. Η μεγάλης της αδυναμία ήταν τα γλυκά και τα γαλακτοκομικά ενώ απέφευγε να παίρνει φάρμακα.  

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, τα σκήπτρα στη μακροζωία κρατούν δύο Αμερικανίδες και δύο Γιαπωνέζες, ηλικίας 115 ετών και δύο δύο Γιαπωνέζες 114 ετών. Η γηραιότερη γυναίκα παγκοσμίως είναι η Μπις Κούπερ, γεννημένης στις 26 Αυγούστου του 1896.

πηγή: protothema.gr


σχετικα αρθρα