Όλο και περισσότεροι Σύροι πολίτες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τις μάχες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, αναφέρει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Η ανθρωπιστική οργάνωση, η μόνη διεθνής οργάνωση που έχει πρόσβαση στη Συρία, δήλωσε ότι οι άρρωστοι και οι τραυματίες έχουν δύσκολα πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες ή τρόφιμα.

«Συνολικά, η κατάσταση σε σχέση με τις μάχες είναι αρκετά έντονη σε πολλές, πολλές περιοχές της Συρίας» είπε ο εκπρόσωπος του ICRC.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις επιχειρούν να εισβάλουν στη συνοικία Χαλντιγέ της πόλης Χομς, αφού την βομβάρδισαν με σφοδρότητα το πρωί της Παρασκευής.

Η συνοικία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, αποτελεί οχυρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έφτασαν σήμερα στο χωριό Αλ-Κουμπέιρ, όπου σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτυεση σφαγιάστηκαν 78 άνθρωποι την Τετάρτη, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμες πηγές στον ΟΗΕ.

Οι παρατηρητές προσπαθούσαν από χθες να φτάσουν στο χωριό, αλλά τους είχαν εμποδίσει οι συριακές δυνάμεις και κάτοικοι παρακείμενων χωριών. Μία ομάδα δέχτηκε χθες πυροβολισμούς προσπαθώντας να εισέλθει στο χωριό.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι άμαχοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυρθού Σταυρού.

Σύμφωνα με τη μόνη ανθρωπιστική οργάνωση που έχει αναπτύξει προσωπικό στη Συρία, οι ασθενείς και οι τραυματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και την προμήθεια τροφίμων.
TAGS