Τη χορήγηση καθεστώτος κράτους μη μέλους θα ζητήσουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ οι Παλαιστίνιοι, αφού δεν κατάφεραν να κερδίσουν πλήρη αναγνώριση από το Συμβούλιο Ασφάλειας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από το Παρίσι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Θα απευθυνθούμε στη Γενική Συνέλευση γιατί απευθυνθήκαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και δυστυχώς δεν λάβαμε τις απαραίτητες ψήφους», δήλωσε ο Αμπάς στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι θα επιλέξουν αυτή την οδό «αν όλες οι άλλες προσπάθειες για διαπραγματεύσεις (με το Ισραήλ) αποτύχουν», διευκρίνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ξαναρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους. «Το δηλώνω αυτό ενώπιον του προέδρου Αμπάς: ο διάλογος πρέπει να ξαναρχίσει και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.