Μετά την επίσημη αποχώρηση του από τη γαλλική πολιτική σκηνή, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας διστάζει να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα, τη δικηγορία, όμως εντός λίγων ημερών ο Νικολά Σαρκοζί ενδέχεται να βρεθεί άμεσα αναμεμειγμένος σε τουλάχιστον δύο νομικές υποθέσεις που αφορούν πιθανολογούμενη παράνομη χρηματοδότησης της ανόδου του στην εξουσία.
Σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα, ο Σαρκοζί θα χάσει την ασυλία που δίδεται στους γάλλους προέδρους όσο βρίσκονται εν ενεργεία. Το όνομα του πρώην προέδρου εμφανίζεται σε δύο δικαστικές έρευνες και μια κατηγορία για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, που φτάνει ως το 1995.

Μία από τις έρευνες, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση της προεδρικής εκστρατείας του το 2007, από την κληρονόμο της L'Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ και θεωρείται η σοβαρότερη - πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Σαρκοζί.

Ο δικαστής Ζαν Μισέλ Ζεντίλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές πλευρές της υπόθεσης Μπετανκούρ, αναμένεται να συγκεντρώσει κεκλεισμένων των θυρών και σήμερα ακόμη μάρτυρες οι οποίοι έχουν δώσει αντιδιαμετρικά αντίθετες καταθέσεις, υπέρ και κατά του Σαρκοζί.

Πηγή: tovima.gr