Λιβύη: Συνελήφθη δικηγόρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου


Μια Αυστραλή δικηγόρος, μέλος μιας αντιπροσωπείας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), η οποία επισκεπτόταν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ, γιο του Μουάμαρ Καντάφι, στη Λιβύη, συνελήφθη επειδή προσπάθησε να του παραδώσει έγγραφα, δήλωσε σήμερα ο Λίβυος εκπρόσωπος στο ΔΠΔ.   "Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η δικηγόρος Μελίντα Τέιλορ προσπάθησε να παραδώσει έγγραφα στον κατηγορούμενο που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (του Σεΐφ αλ-Ισλάμ) και τα οποία αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ασφάλεια της Λιβύης", δήλωσε ο Αχμεντ Τζεχάνι.  

Κρατείται στο Ζέντεν "σε ένα χώρο διαμονής και όχι σε μια φυλακή", είπε, προσθέτοντας ότι η δικηγόρος ανακρίνεται τώρα από τις αρχές.  

Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε τη φύση των εγγράφων που έχουν σταλεί, κατά την άποψή του, από τον Μοχάμεντ Ισμαήλ- πρώην δεξί χέρι και απεσταλμένο του Σεΐφ αλ-Ισλάμ- που διαφεύγει μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.  

Η δικηγόρος ήταν μέρος μιας αντιπροσωπείας τεσσάρων μελών του ΔΠΔ οι οποίοι είχαν λάβει άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα της Λιβύης να επισκεφθούν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ στο Ζέντεν (170 χλμ νοτιοδυτικά της Τρίπολης), όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του από μια ταξιαρχία των πρώην ανταρτών από τον Νοέμβριο του 2011.  

Ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ στη Χάγη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για μια επίσημη αντίδραση σε αυτή τη σύλληψη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο