Μια Αυστραλή δικηγόρος, μέλος μιας αντιπροσωπείας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), η οποία επισκεπτόταν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ, γιο του Μουάμαρ Καντάφι, στη Λιβύη, συνελήφθη επειδή προσπάθησε να του παραδώσει έγγραφα, δήλωσε σήμερα ο Λίβυος εκπρόσωπος στο ΔΠΔ.   "Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η δικηγόρος Μελίντα Τέιλορ προσπάθησε να παραδώσει έγγραφα στον κατηγορούμενο που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (του Σεΐφ αλ-Ισλάμ) και τα οποία αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ασφάλεια της Λιβύης", δήλωσε ο Αχμεντ Τζεχάνι.  

Κρατείται στο Ζέντεν "σε ένα χώρο διαμονής και όχι σε μια φυλακή", είπε, προσθέτοντας ότι η δικηγόρος ανακρίνεται τώρα από τις αρχές.  

Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε τη φύση των εγγράφων που έχουν σταλεί, κατά την άποψή του, από τον Μοχάμεντ Ισμαήλ- πρώην δεξί χέρι και απεσταλμένο του Σεΐφ αλ-Ισλάμ- που διαφεύγει μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.  

Η δικηγόρος ήταν μέρος μιας αντιπροσωπείας τεσσάρων μελών του ΔΠΔ οι οποίοι είχαν λάβει άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα της Λιβύης να επισκεφθούν τον Σεΐφ αλ-Ισλάμ στο Ζέντεν (170 χλμ νοτιοδυτικά της Τρίπολης), όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του από μια ταξιαρχία των πρώην ανταρτών από τον Νοέμβριο του 2011.  

Ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ στη Χάγη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για μια επίσημη αντίδραση σε αυτή τη σύλληψη.