Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία βομβάρδισαν σήμερα, Δευτέρα, προπύργια των αντικαθεστωτικών στα κεντρικά και τα ανατολικά της χώρας, ενώ τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για να εντοπίσουν τις θέσεις των αντικαθεστωτικών στη Ραστάν στην επαρχία Χομς, σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης, την οποία έχει θέσει εδώ και μήνες υπό τον έλεγχο του ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στρατεύματα προσπάθησαν να εισβάλουν στην πόλη, αλλά οι μαχητές των ανταρτών κατάφεραν να τους αντιμετωπίσουν και να τους αναγκάσουν να υποχωρήσουν», δήλωσε ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Τουλάχιστον πέντε στρατιώτες και επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις», πρόσθεσε.
Στην πόλη Κουσάιρ, επίσης στην επαρχία Χομς, αντάρτες επιτέθηκαν σήμερα το πρωΐ σε ένα φυλάκιο του στρατού με αποτέλεσμα να «σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί στρατιώτες», σημείωσε ο Παρατηρητήριο.

Κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη αλ Ασάρα, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σκοτώνοντας δύο αμάχους και τραυματίζοντας 45 ακόμη.

Σφοδρές συγκρούσεις στην Ντέιρ Εζόρ προκάλεσαν επίσης τον θάνατο τουλάχιστον έξι στρατιωτών, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο. 

Στο μεταξύ, τη βαθιά του ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν, με αφορμή τον βομβαρδισμό θέσεων των αντικαθεστωτικών στη Χομς και στις αναφορές για τη χρήση βλημάτων όλμου, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης στην πόλη αλ Χάφα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων έχουν παγιδευτεί σε αυτές τις πόλεις», ανέφερε ο Αχμαντ Φάουζι, εκπρόσωπος του Αναν, σε ανακοίνωσή του από τη Γενεύη.

TAGS