Νέος γύρος συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πραγματοποιεί η ομάδα 5+1 στο Στρασβούργο.

"Είναι μια σύνοδος σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών της ομάδας 5+1 (ΕΕ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) υπό την προεδρία της Κάθριν Άστον", της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και απεσταλμένης της ομάδας 5+1, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Άστον, Μάικλ Μαν.

Στόχος της συνάντησης είναι να "προετοιμάσει το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα", πρόσθεσε.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε και αυτό ότι η υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Γουέντι Σέρμαν θα μετάσχει στις "διαβουλεύσεις" στο Στρασβούργο.

"Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν τη δέσμευσή τους μαζί με τους εταίρους τους της ομάδας 5+1 για να γίνει μια σοβαρή προετοιμασία των συνομιλιών της Μόσχας", ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Το Ιράν έχει την ευκαιρία να αρχίσει να ανταποκρίνεται στις διεθνείς ανησυχίες όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα ερχόμενο στη Μόσχα με την πρόθεση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε απάντηση στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη Βαγδάτη" κατά την τελευταία συνάντηση με την ομάδα 5+1, υπογράμμισε η Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση αυτή γίνεται την ώρα που Ιρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους τις τελευταίες ημέρες για την, σύμφωνα με τους ίδιους, "έλλειψης βούλησης" από την πλευρά της ομάδας 5+1.