Φόβους για νέα σφαγή στη Συρία εκφράζουν οι ΗΠΑ


Φόβους για επικείμενη νέα σφαγή αμάχων στη Συρία εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναδύονται αναφορές για συγκέντρωση τεθωρακισμένων αρμάτων στα προάστια της πόλης αλ-Χέφα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συντάσσονται με τον [...] ειδικό απεσταλμένο Κόφι Ανάν εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία λόγω αναφορών από το εσωτερικό της Συρίας ότι το καθεστώς μπορεί να οργανώνει νέα σφαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Οι επίμαχες αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, μολονότι εκπρόσωπος του κ. Άναν έχει ζητήσει την είσοδο διεθνών παρατηρητών στην αλ-Χέφα, προειδοποιώντας ότι άνθρωποι παγιδεύονται στον οικισμό.

Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι το ενδεχόμενο διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία δεν μπορεί να αποκλεισθεί εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουίλιαμ Χέιγκ, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών στη διαιρεμένη χώρα.

«[Δεν] μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή που θα μπορούσε σε οποιοδήποτε στάδιο να σταματήσει την αιματοχυσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χέιγκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βρετανική Βουλή, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα επιμείνει σε προσπάθειες για διπλωματική επίλυση της κρίσης.

«Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης ή σεκταριστικού εμφύλιου πολέμου», συνέχισε ο κ. Χέιγκ, ο οποίος μάλιστα παραλλήλισε την κατάσταση στη δοκιμαζόμενη χώρα με αυτήν που επικρατούσε στη Βοσνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο