Φόβους για επικείμενη νέα σφαγή αμάχων στη Συρία εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναδύονται αναφορές για συγκέντρωση τεθωρακισμένων αρμάτων στα προάστια της πόλης αλ-Χέφα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συντάσσονται με τον [...] ειδικό απεσταλμένο Κόφι Ανάν εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία λόγω αναφορών από το εσωτερικό της Συρίας ότι το καθεστώς μπορεί να οργανώνει νέα σφαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Οι επίμαχες αναφορές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, μολονότι εκπρόσωπος του κ. Άναν έχει ζητήσει την είσοδο διεθνών παρατηρητών στην αλ-Χέφα, προειδοποιώντας ότι άνθρωποι παγιδεύονται στον οικισμό.

Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι το ενδεχόμενο διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία δεν μπορεί να αποκλεισθεί εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουίλιαμ Χέιγκ, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών στη διαιρεμένη χώρα.

«[Δεν] μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή που θα μπορούσε σε οποιοδήποτε στάδιο να σταματήσει την αιματοχυσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χέιγκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βρετανική Βουλή, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα επιμείνει σε προσπάθειες για διπλωματική επίλυση της κρίσης.

«Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης ή σεκταριστικού εμφύλιου πολέμου», συνέχισε ο κ. Χέιγκ, ο οποίος μάλιστα παραλλήλισε την κατάσταση στη δοκιμαζόμενη χώρα με αυτήν που επικρατούσε στη Βοσνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.