current views are: 1

12 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση07:27

Ογκώδης διαδήλωση κατά του Πούτιν στη Μόσχα

Ογκώδης πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή περίπου 100.000 διαδηλωτών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας.

Δημοσίευση 07:27’
αρθρο-newpost

Ογκώδης πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή περίπου 100.000 διαδηλωτών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας.

Ογκώδης πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή περίπου 100.000 διαδηλωτών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στο κέντρο της Μόσχας. Ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ανέφερε ότι τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές μετείχαν.

Η αστυνομία που αρχικά είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή 10.000 διαδηλωτών, έκανε λόγο για 18.000 διαδηλωτές σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξη της διαδήλωσης.

Με συνθήματα όπως «η Ρωσία θα απελευθερωθεί», «ο Πούτιν στη φυλακή», «όλη η εξουσία στο λαό», οι διαδηλωτές αψήφησαν τις νέες τακτικές του Πούτιν, να συντρίψει κάθε εμπόδιο στην εξουσία του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

«Οι αρχές φοβούνται, διαπράττουν ένα λάθος. Οι ενέργειες αντιποίνων προκαλούν μεγαλύτερη αγανάκτηση στον κόσμο και τον ωθούν να κατεβαίνει στους δρόμους. Κοιτάξτε πόσοι είναι σήμερα εδώ! Μετά τις χθεσινές έρευνες πολύς κόσμος ήρθε», είπε ο Ουνταλτσόφ.

Μία ημέρα πριν, οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτια στελεχών της αντιπολίτευσης, ενώ την Τρίτη τους έχουν καλέσει να καταθέσουν, παρά το γεγονός ότι εκείνοι αναμενόταν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ανάμεσα στους ακτιβιστές που υπέστησαν έρευνα ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ και ο ο Ίλια Γιάσιν.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι της Ξένια Σόμπτσακ, τηλεοπτικής περσόνα και κόρης του μέντορα του Βλ. Πούτιν που έχει στραφεί κατά του Ρώσου προέδρου.

«Όρμησαν μέσα στις 8.00 το πρωί, δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να ντυθώ, λήστεψαν το διαμέρισμα, με εξευτέλισαν» ανέφερε η Ξ. Σόμπτσακ στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιστρέφαμε σε τέτοια καταπίεση σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα