Σχέδια για τη μαζική απομάκρυνση του πληθυσμού του Τελ Αβίβ σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης φαίνεται πως καταστρώνει ο ισραηλινός στρατός σε συνεργασία με τις αρχές.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Άνταμ Ζούσμαν «μια παγκόσμια απειλή τίθεται από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και την (παλαιστινιακή) Χαμάς και θεωρούμε ότι σε περίπτωση πολέμου, εκατοντάδες πύραυλοι θα πλήξουν το Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του. Οι επιθέσεις αυτές θα προκαλέσουν εκατοντάδες θύματα».

Το σχέδιο που κατήρτισαν η κυβέρνηση και ο στρατός, προβλέπει την εκκένωση της περιοχής με τη μαζική απομάκρυνση του πληθυσμού προς άλλες περιοχές της χώρας σε περίπτωση επίθεσης με μη συμβατικούς πυραύλους και καταστροφής κτιρίων.

Ο Ζούσμαν είπε ότι ο δήμος του Τελ Αβίβ σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας και τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής προχωρούν τακτικά σε ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυραυλικών επιθέσεων.

Στο Τελ Αβίβ υπάγονται 16 περιοχές, ενώ ο πληθυσμός της πόλης είναι 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι στους οποίους προστίθενται άλλοι 500.000 που μεταβαίνουν καθημερινά από την περιφέρεια για την εργασία τους.