Αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης για επίλυση της κρίσης στη Συρία η Μεγάλη Βρετανία διά του επικεφαλής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ. Την ίδια στιγμή, σε σύγκληση διεθνούς ομάδας επαφής για τη Συρία προσβλέπει ο o ειδικός μεσολαβητής Κόφι Ανάν.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε,  ότι επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στη Συρία είναι η επίτευξη μιας ειρηνικής μετάβασης και τόνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ξένης στρατιωτικής επέμβασης.

«Δεν επιδιώκουμε καμία ξένη επέμβαση. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την υπόθεση αυτή σαν μια άλλη Λιβύη» τόνισε ο Χέιγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πακιστάν.

Στο μεταξύ,  ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν ευελπιστεί να συγκαλέσει μία συνεδρίαση διεθνούς ομάδας επαφής για τη Συρία, μολονότι δεν έχει οριστεί ούτε ο τόπος διεξαγωγής, ούτε η λίστα με τους συμμετέχοντες.

Εξάλλου, παρατηρητές του ΟΗΕ  παρεμποδίστηκαν σήμερα να εισέλθουν στην πόλη Χάφα στην επαρχία της Λαττάκειας, στα βορειοδυτικά της Συρίας, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH), το οποίο εκφράζει φόβους πως οι κυβερνητικές δυνάμεις προετοιμάζουν επίθεση κατά της πόλης.

 «Οι κάτοικοι της πόλης Σιρ, που υποστηρίζουν το καθεστώς, παρεμπόδισαν τους παρατηρητές του ΟΗΕ να φθάσουν στην γειτονική κοινότητα Χάφα, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδικής αρτηρίας που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα του Οργανισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.