Να εξεταστεί ξανά η απόφαση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία ζήτησαν οι δικηγόροι του ιδρυτή του Wikileaks από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. «Το δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα αυτό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προθεσμία.

Οι δικηγόροι του Ασάνζ στηρίζουν το αίτημά τους στο γεγονός ότι η απόφαση της 30ης Μαΐου τεθεί κατά την ακροαματική διαδικασία, στερώντας την υπεράσπιση του δικαιώματος απάντησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks, αλλά η υπεράσπιση του Ασάνζ εξασφάλισε προς γενική έκπληξη μια περίοδο 14 ημερών για να υποβάλει σχετικό αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης, για διαδικαστικούς λόγους.

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα αυτό, η έκδοση του Ασάνζ θα πρέπει να επανεξεταστεί από το δικαστήριο, ενώ σε περίπτωση που το αρνηθεί ο ιδρυτής του Wikileaks θα έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια θα έχει επτά ημέρες για να προσφύγει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.