Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ, δήλωσε ότι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνησή του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Ο Μέρντοκ δήλωσε ότι πραγματικά δεν του άρεσε η ευρωπαϊκή μας πολιτική», δήλωσε σήμερα - Τρίτη ο Μέιτζορ σε μια επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των σχέσεων ανάμεσα στον Τύπο και τις αρχές.

«Επιθυμούσε να αλλάξω την ευρωπαϊκή μας πολιτική. Αν δεν αλλάζαμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική, οι εφημερίδες του δεν θα μπορούσαν και δεν θα υποστήριζαν τη συντηρητική μας κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μέιτζορ, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1997, σημείωσε ότι ο Μέρντοκ τον είχε «προειδοποιήσει» ήδη από το 1997 ότι δεν θα μπορούσε πλέον να στηρίζει τους Συντηρητικούς αν δεν αλλάξουν πορεία. Τον Μάιο του 1997 το Εργατικό Κόμμα υπό τον Τόνι Μπλερ κέρδισαν με μεγάλη διαφορά στις εκλογές.

Ο ίδιος ο Μέρντοκ, 81 ετών, είχε δηλώσει στην ίδια επιτροπή τον Απρίλιο ότι «ουδέποτε έχει ζητήσει κάτι από κάποιον πρωθυπουργό».

Πηγή: protothema.gr