Τη δική του απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στον αντίπαλό του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του κάνοντας...τζόγκινγκ, μια επίδειξη ζωτικότητας απέναντι στον καρκινοπαθή πρόεδρο.

Ο Τσάβες ετέθη επικεφαλής μιας πραγματικής παρέλασης υποστηρικτών του. Εμφανίστηκε ζωντανός και… κοτσονάτος, στέλνοντας φιλιά προς όλες τις κατευθύνσεις και σηκώνοντας τα χέρια για να χαιρετά τους οπαδούς του. Ντυμένος με μια στολή με τα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας και το κλασικό κόκκινο μπερέ του, τραγούδησε και χόρεψε, κυρίως όμως υποσχέθηκε να παλέψει και να κερδίσει τον πολιτικό του αντίπαλο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Κατόπιν, μετέβη μαζί με τους... παρελαύνοντες σε κυβερνητικό κτήριο, στο Καράκας, όπου υπέβαλε και επισήμως την υποψηφιότητα του, επιχειρώντας έτσι να βάλει τέλος στις φήμες περί ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του που οργιάζουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

«Σας υπόσχομαι ένα πράγμα: πως θα παλέψω, θα ειμαι μαχητής και φυσικά θα νικήσω», είπε ο Τσάβες που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης από χημειοθεραπείες, προσθέτοντας πως «πέρασα μια δύσκολη χρονιά, αλλά ευχαριστώ το Θεό για τη ζωή που μου έχει δώσει μέχρι στιγμής».

Η καλά σκηνοθετημένη αυτή «παράσταση» του 57χρονου προέδρου ήρθε ως απάντηση στην προ ημερών επίδειξη ζωτικότητας του Καπρίλες, ο οποίος πρώτα συμμετείχε σε μια πορεία υποστηρικτών του στο Καράκας και μετά έτρεξε 10 χλμ. κάνοντας ελαφρύ τζόγκιν. Τελικά μετέβη απευθείας, με αθλητική περιβολή, στις αρμόδιες εκλογικές Αρχές.

Ο 39χρονος υποψήφιος επελέγη από περίπου 30 κόμματα και οργανώσεις της αντιπολίτευσης ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Τσάβες, ο οποίος θα διεκδικήσει την τέταρτη προεδρική του θητεία.


Πηγή: tovima.gr