Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με τους αντιφρονούντες.

«Βροχή έπεφταν νωρίς σήμερα το πρωί οι οβίδες στην κοινότητα αλ Ασράα, στο Ντέιρ αλ Ζουρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν γυναικόπαιδα», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αντικαθεστωτικός Φίρας αλ Χαμάουι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος εισέβαλαν στην κοινότητα με κάλυψη του πυροβολικού και επιδόθηκαν σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση συλλήψεων μετά την υποχώρηση των ανταρτών από την περιοχή.

Στο μεταξύ, πυρά δέχτηκαν τρία οχήματα των παρατηρητών του ΟΗΕ κοντά στην κοινότητα της Χάφα στη Συρία, ανακοίνωσε η Αποστολή Παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία (Misnus).

«Οι παρατηρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταβούν στην Χάφα, χρειάσθηκε να αντιμετωπίσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος και να γυρίσουν πίσω», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να καθοριστεί από πού προέρχονταν τα πυρά ενώ όλοι οι παρατηρητές είναι ασφαλείς.Πηγή: naftemporiki.gr