Την πρώτη της εμφάνιση ενώπιον της δικαιοσύνης πραγματοποίησε η Ρεμπέκα Μπρουκς, έκπτωτη βασίλισσα των ταμπλόιντ του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ, για την υπόθεση των υποκλοπών της News of the World. H πρώην διευθύντρια της News International, της βρετανικής θυγατρικής της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ, τέσσερις συνεργάτες της και ο σύζυγός της εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο.

Η 44χρονη Μπρουκς και οι πέντε συγκατηγορούμενοί της κατηγορούνται για «παρεμπόδιση της δικαιοσύνης». Η Μπρουκς τον Ιούλιο του 2011 αποπειράθηκε να κρύψει επτά κουτιά γεμάτα με έγγραφα από το αρχείο της εφημερίδας News of the World και προσπάθησε, με τη βοήθεια κυρίως του συζύγου της, «να αποκρύψει από την αστυνομία έγγραφα, υπολογιστές και ηλεκτρονικό υλικό από την αστυνομία».

Και οι έξι κατηγορούμενοι, οι πρώτοι που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους συνολικά περίπου 50 που έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2011, οπότε άνοιξε εκ νέου η υπόθεση, θα εμφανιστούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε σήμερα στους βουλευτές την πλήρη υποστήριξή του στον υπουργό Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος κατηγορείται ότι υπερέβη τον ρόλο του όταν επενέβη υπέρ του ομίλου Μέρντοκ, ο οποίος είχε προσπαθήσει να αγοράσει εξ ολοκλήρου τη δορυφορική πλατφόρμα BSkyB.