Άκυρη ανακήρυξε την εκλογή του ενός τρίτου των βουλευτών στις τελευταίες εκλογές της Αιγύπτου το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, ενώ έδωσε το πράσινο φως στην υποψηφιότητα του τελευταίου πρωθυπουργού του Χόσνι Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ, στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Το συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε ένα νόμο που θα  απαγόρευεστον Σαφίκ τη συμμετοχή στις εκλογές.

Παράλληλα, αποφάσισε ότι κάποιοι από τους κανόνες που ίσχυσαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, νικητές των οποίων αναδείχθηκαν οι ισλαμιστές, είναι αντισυνταγματικοί, ακυρώνοντας την εκλογή του ενός τρίτου των βουλευτών.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της βουλής και στη διενέργεια νέων εκλογών για τις έδρες που θα επηρεαστούν.

Στα… κάγκελα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι για την απόφαση

Η Αίγυπτος θα εισέλθει «σε ένα σκοτεινό τούνελ», εάν διαλυθεί η κάτω βουλή της χώρας, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές, προειδοποίησε ανώτερο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του αιγυπτιακού Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Αν διαλυθεί το κοινοβούλιο, η χώρα θα εισέλθει σε ένα σκοτεινό τούνελ. Ο νέος πρόεδρος δεν θα αντικρίσει ούτε κοινοβούλιο, ούτε σύνταγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εριάν αλ Έσαμ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.