ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Ομπάμα στον χώρο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2012, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίσκεψη Ομπάμα στον χώρο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επισκέφτηκαν τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και έγραψαν τα μηνύματά τους σε μια από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ουρανοξύστη που οικοδομείται στο ίδιο σημείο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ επισκέφτηκαν τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και έγραψαν τα μηνύματά τους σε μια από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ουρανοξύστη που οικοδομείται στο ίδιο σημείο. «Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι», έγραψε ο Ομπάμα στην διάρκεια της επίσκεψής του στον πύργο «1 World Trade Center», μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι.

Η κατασκευή από γυαλί και ατσάλι θα έχει 104 ορόφους- οι εκατό έχουν ήδη αναγερθεί- και θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ και το τρίτο σε όλο τον κόσμο.

Ο Ομπάμα χαιρέτισε τους εργάτες που δουλεύουν στο σημείο, τονίζοντας πως ο καινούργιος πύργος θα είναι «ένα απίστευτο έργο» .

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για σας. Αυτό είναι το πνεύμα της Αμερικής», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.