Η Χανελόρε Κραφτ, θριαμβεύτρια των πρόσφατων εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ξεπέρασε τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας,, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF. Πίσω από την Κραφτ και τη Μέρκελ βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η ηγετική «τρόικα» του SPD, ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ αεμφανίζουν πτωτικές τάσεις και πλασάρονται στις δύο τελευταίες θέσεις.

Σε επίπεδο κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34% των ερωτώμενων, με απώλειες 2%, οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 32%, κερδίζοντας 1%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες φθάνουν το όριο του 5%, κερδίζοντας 1% από την προηγούμενη μέτρηση και οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 1% στο 13%. Η Αριστερά παραμένει σταθερή στο 5% και οι Πειρατές στο 7%.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μεγάλη ρευστότητα, αφού κυβερνητική πλειοψηφία δεν σχηματίζουν ούτε οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους, αλλά ούτε και οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Πράσινους.