Τεράστια πτώση σημειώνει το ποσοστό  της δημοτικότητας του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και από το 71% του Δεκεμβρίου πέφτει στο 33%, σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Agorà, του Raitre.
Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η δράση της κυβέρνησης ήταν λίγο έως και καθόλου αποτελεσματική, ενώ μόνο το 25% θεωρεί ότι βοήθησε καθοριστικά την χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων, το 24% του στατιστικού δείγματος προτίθεται να ψηφίσει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το 21% το κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, που τάσσεται κατά των παραδοσιακών κομμάτων και πολιτικών, και μόλις το 15% εμπιστεύεται τον κεντροδεξιό Λαό της Ελευθερίας, που ιδρύθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο Udc συγκεντρώνει το 5,7% των προθέσεων ψήφου, η Ιταλία των Αξιών του Αντόνιο Ντι Πιέτρο (κεντροαριστερά) 5,5% και η Λέγκα (μετά το πρόσφατο κύμα σκανδάλων) το 5,3%.

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται τα ποσοστά της αριστεράς, με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία να συγκεντρώνει ποσοστό 6,4% και την Ομοσπονδία της Αριστεράς το 3,6%.

Πηγή: naftemporiki.gr