Διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ  δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ περί συζητήσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα για τη μετά Ασάντ εποχή στη Συρία.
«Δεν αναμιγνυόμαστε στην ανατροπή καθεστώτων, ούτε μέσω της έγκρισης μονομερών ενεργειών από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ούτε μέσω της συμμετοχής σε πολιτικές συνωμοσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας υποστήριξε ότι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τη διάδοχη κατάσταση «δεν γίνονται και δεν μπορούν να γίνουν, καθώς το να αποφασίσουμε για το συριακό λαό αντιτίθεται στις θέσεις μας».

Τα σχόλια του κ. Λαβρόφ έγιναν ως απάντηση σε δηλώσεις της Βικτόρια Νούλαντ, εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία υπονόησε ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα έχουν ξεκινήσει συνομιλίες προκειμένου να διαμορφώσουν μία κοινή στρατηγική για τη Συρία, που θα εφαρμοστεί έπειτα από την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον  δεκαπέντε άτομα, ανάμεσά τους και δύο διαδηλωτές, έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.